1/7

Skin renovation

Social housing

The site for the project in Turin, is an abandoned building that used to be once a textile factory. The design was developed by respecting the surroundings and by creating an enclosed internal courtyard. The users of this co-housing project are divided in families occupying a series of private units, customised on each family needs and a series of public areas and an open garden (approximately 50% of the plot area). The skin system works not only as shading panels, but also provides the privacy of the terraces and a pleasant atmosphere.

WHAT

Social housing

WHERE

Turin, Italy

WHEN

2012 - Design studio

ARCHITECTS

Yimin Xu

Yang Guang

Mirko Mantovan

Mahsa Bahari

  • Bianco LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© 2019 ARCManifesto. All rights reserved

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now